Luc Augustyns, Accountmanager melkvee

“Ik haal veel voldoening uit het dagelijkse contact met klanten.”

Geen enkele dag is dezelfde

“In mijn rol als Accountmanager Melkvee ben ik voortdurend onderweg om bestaande klanten en nieuwe prospecten te bezoeken. Tijdens deze bezoeken probeer ik een persoonlijke band te creëren met de klant zodat er een wederzijds vertrouwen ontstaat. Ik vervul vaak een adviserende rol en overloop regelmatig de resultaten met de klant. Ik bereken welk rantsoen zijn of haar koeien nodig hebben of bezoek de stal zelf om poolshoogte te nemen van de conditie van de dieren.

Afbeelding: Luc-in-line

Door deze efficiënte wisselwerking met de boeren kan ik hen de juiste voeders voorschrijven zodat hun dieren zo goed en zo duurzaam mogelijk kunnen presteren. Het onderhoud van de relatie met de landbouwers is daarom ook één van de hoekstenen van de strategie van ForFarmers en ik ben trots dat ik hieraan kan bijdragen.

Het leuke aan mijn werk is dat het heel uitdagend is om elke dag met andere mensen, dossiers en producten bezig te zijn. Deze variatie houdt mij altijd alert en zorgt er ook voor dat ik geen enkele opportuniteit zal missen om een nieuwe klant te maken of om een nieuw voederprogramma voor te schrijven voor een klant die wat minder goede resultaten boekt. Als ik echt voor een dilemma sta, kan ik ook altijd rekenen op de hulp van mijn collega’s van het melkveeteam. Samen vormen we een hecht blok waarop ik steeds kan terugvallen als ik raad nodig heb.”.”

Blik op de toekomst

“Bij ForFarmers proberen we steeds toekomstgericht te denken. Dit keert ook terug in één van de kerngedachten van onze bedrijfsvisie: de samenwerking met landbouwers om hen een duurzame toekomst te garanderen. Ik probeer ook altijd langdurige relaties op te zetten met mijn klanten zodat zij later hun gezond en welvarend bedrijf kunnen doorgeven aan de volgende generaties.

ForFarmers helpt niet enkel de klanten groeien, maar ook zijn werknemers. Ik volgde bijvoorbeeld al meerdere interessante opleidingen die mij verder helpen ontwikkelen in mijn job. Daarnaast is er nationaal én internationaal een ruime omkadering waarin collega’s klaarstaan om hun technische ervaring met mij te delen als ik hierom vraag. Hoewel opleidingen en workshops heel leerrijk kunnen zijn, vind ik toch dat de persoonlijke raad van je collega’s of klanten je tien keer zoveel kennis kan geven.”

Ook aan de slag als accountmanager?

Is een job als accountmanager iets voor jou? Wij hebben diverse vacatures in alle sectoren! 
Check hier het functieprofiel.