Maarten van Horen, Productmanager varkens

“Over de landsgrenzen heen is er een hechte samenwerking en een open manier van communiceren.”

Veel opportuniteiten in internationale omgeving

“Mijn werkdag heeft vaak twee gezichten. Soms zit ik een hele dag op kantoor om technische berekeningen en analyses te maken van onze varkensvoeders, maar op andere dagen ga ik mee de baan op als tweedelijnsondersteuning van onze accountmanagers. Dan vervul ik meer de rol van technisch deskundige op het vlak van nutritie. Naast deze praktische taken vertegenwoordig ik ForFarmers België in de internationale strategiegroep varkens en werk ik mee aan de ‘Swine Academy’. In deze onderzoeksgroep verzamelen we zoveel mogelijk kennis over ons vak en geven we die door aan onze collega’s in de vorm van nieuwe concepten of producten.

Afbeelding: Maarten-in-line

Aangezien ik vaak met buitenlandse collega’s samenwerk bij het ontwikkelen van nieuwe voeders, vertoef ik regelmatig in het buitenland en meer bepaald in onze hoofdzetel in Lochem, Nederland. ForFarmers is van oorsprong een Nederlandse coöperatie, maar is nu uitgegroeid tot een internationaal, beursgenoteerd bedrijf met vestigingen in Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Dit zorgt voor een heel uitdagende omgeving en geeft mij een enorme mogelijkheid om mezelf te blijven ontwikkelen.”

Goede balans tussen prestaties en werkplezier

“Binnen ForFarmers België is er een goede sfeer onder de collega’s en een open manier van communiceren. De platte organisatiestructuur zorgt er ook voor dat iedereen bij elkaar terechtkan en dat zelfs de directie heel aanspreekbaar is. Als productmanager heb ik vaak een heel druk programma, maar er is tussendoor ook altijd ruimte voor een ontspannend moment of een leuke babbel met een collega. Ook buiten de werkuren worden er vaak activiteiten georganiseerd die de werksfeer onder collega’s enkel maar ten goede komen. Zo zijn er doorheen het jaar verschillende team meetings waarin steeds ruimte wordt gemaakt voor een toffe groepsactiviteit.”