Gert Kerkhofs, Accountmanager Melkvee

"Ondanks mijn ruime praktijkervaring als herdmanager, kreeg ik bij ForFarmers een uitgebreide interne opleiding."

Afbeelding: Gert Kerkhofs

“Ik ben Gert Kerkhofs, 25 jaar en ik woon in Linde. Ik ben sinds februari 2020 werkzaam bij ForFarmers als Accountmanager Melkvee voor de regio Antwerpen Limburg. Na mijn opleiding als Bachelor Rundvee in Geel startte ik met een sales-functie. Ik besliste echter na een tijdje dat ik liever eerst wat ervaring wilde opdoen in de praktijk. Zo begon ik als herdmanager op een melkveebedrijf. Daar stond ik in voor het volledige management van het bedrijf, maar ook voor het melken en verzorgen van de koeien. Bovendien had ik ook contacten met de veearts en voerleverancier.”

Vertrouwen creëren bij de boer

“Na enkele jaren als herdmanager te hebben gewerkt, voelde ik dat het tijd werd voor de volgende stap in mijn carrière. Ik had voldoende praktijkervaring opgedaan en wilde graag wat meer structuur in mijn leven. Ik ging dus stilaan op zoek naar een andere job en focuste me vooral op salesfuncties. Via LinkedIn kwam ik in contact met ForFarmers. Na enkele boeiende gesprekken met HR en het rundveeteam besliste ik om met ForFarmers in zee te gaan. Ondanks mijn ruime praktijkervaring als herdmanager, kreeg ik bij ForFarmers een uitgebreide interne opleiding. Dat was nodig, want enkel met kennis van zaken is het mogelijk om vertrouwen te creëren bij de boer. Niet alleen bij de boer, maar ook bij jezelf. Met een rugzakje vol kennis en ervaring slaag je erin om je job succesvol uit te voeren. Uiteraard leer ik nog elke dag bij en kan ik steeds terecht bij mijn ervaren collega’s."

Jong team

“Werken bij ForFarmers betekent werken in een collegiale en informele sfeer. Bovendien is het salesteam een jong team en dat sprak me meteen aan. Naast de jonge krachten, zijn er ook heel wat ervaren collega’s die een belangrijke rol spelen in het opleidingstraject. Ook na de opleiding blijven ze klaar staan om vragen en problemen op te lossen.”