Gwen Rutsaert, Accountmanager Melkvee

"ForFarmers biedt kansen aan jonge mensen en is bereid om in hen te investeren."

Kansen voor jonge mensen

 “In januari 2018 ben ik afgestudeerd als bio-ingenieur met de specialisatie landbouw. Daarna ging ik aan de slag bij ForFarmers op de binnendienst en was ik verantwoordelijk voor de planning en order entry van meststoffen. Enkele maanden later kreeg ik de kans om binnen ForFarmers een nieuwe functie op te nemen, namelijk als Accountmanager Melkvee. Mijn ouders zijn ook landbouwers, dus ik ken het reilen en zeilen van een landbouwbedrijf als geen ander. Daarom twijfelde ik geen seconde om de rol van Accountmanager Melkvee op mij te nemen. Dat ik na een korte periode bij ForFarmers al onmiddellijk de kans en het vertrouwen kreeg om een nieuwe functie op te nemen binnen het bedrijf, toont aan dat ForFarmers echt gelooft in jonge mensen en in hen wil investeren.”

Afbeelding: Gwen Rutsaert_in-line

Veel aandacht voor interne opleiding

 “Bij de overstap naar mijn nieuwe functie werd ik bij ForFarmers heel goed begeleid. Vooraleer je bij de boer langsgaat, is het belangrijk om veel en goeie kennis te hebben. Daarom krijg je bij ForFarmers een uitgebreide interne opleiding. Ik ging onder andere een paar dagen naar het hoofdkantoor in Lochem, waar ik samen met andere pas-afgestudeerden deelnam aan de Commercial Trainee Week. Tijdens die week kregen we niet alleen algemene informatie over ForFarmers als bedrijf, maar kwam er ook een praktische verkooptraining aan bod. Aan de hand van rollenspellen leer je hoe je als verkoper het best te werk gaat en krijg je tal van tips. Naast deze Commercial Trainee Week kreeg ik ook heel veel opleiding van andere accountmanagers en technisch specialisten melkvee bij ForFarmers. Tijdens die sessies leerde ik elk facet van de koe beter kennen; denk maar aan het voerassortiment van ForFarmers, kalveren, huisvesting, koecomfort, … Ik ging ook vaak met collega-accountmanagers mee op de baan om te leren hoe alles in de praktijk in z’n werk gaat. Na een 3-tal maanden ben je klaargestoomd om alleen de baan op te gaan en je rol als Accountmanager Melkvee op te nemen.”

Informele sfeer onder collega’s

“In het rundveeteam bij ForFarmers is er een hele goede en informele sfeer. De collega’s staan altijd klaar om je vragen te beantwoorden. Die vragen kunnen zowel commercieel als technisch zijn van aard. Het is ook echt belangrijk om beroep te doen op die kennis van je collega’s, want alleen op die manier slaag je erin om bij te dragen aan de kwalitatieve service die ForFarmers biedt. Door die kwalitatieve service en kwaliteitsvolle producten ben ik trots om voor ForFarmers te mogen werken. For the Future of Farming!