Maak kennis met Jonas Gasia, Accountmanager Legpluimvee

Ook tijdens de coronaperiode zijn er bij ForFarmers nieuwe collega’s opgestart. Een van hen is de 34-jarige Jonas Gasia. Hij startte op als Accountmanager Legpluimvee. Benieuwd? We vroegen aan Jonas om zich even voor te stellen!

“Ik ben Jonas Gasia, 34 jaar en afkomstig uit Opvelp. Sinds een aantal maanden woon ik samen met Janna in ons splinternieuwe huis in L’Écluse. In m’n vrije tijd houd ik me vooral bezig met m’n paarden. Daarnaast heb ik ook nog een hobbyboerderij, waardoor ik nog af en toe eens op een tractor te vinden ben.”

Passie voor de sector

Afbeelding: foto Jonas Gasia

 “Eigenlijk heb ik al van kleins af aan een grote interesse in de landbouwsector. Ik speelde altijd met miniatuurtractors en bouwde boerderijtjes met Playmobil en die passie is nooit meer weggegaan. Ik ben sinds 2013 actief binnen de pluimveesector, waarin ik zowel ervaring opdeed op technisch als op commercieel vlak in de regio’s Antwerpen en Limburg, maar voornamelijk in de zes zuidelijke Nederlandse provincies. Daar stond ik samen met enkele Nederlandse collega’s aan de wieg van het on farm hatchen of uitkomen in de stal”, legt Jonas uit. “Ik koos voor de pluimveesector omdat het intensieve karakter van de sector me erg aantrekt. Bovendien koos ik ervoor om in de voeders te werken, omdat voerfirma’s een grote impact hebben op het resultaat in de stal. Je kan heel actief met een klant werken aan het management van het bedrijf en de sturing van de dieren. Resultaten zijn bij pluimvee heel meetbaar en de gevolgen van het voeder én het management zijn steeds goed vertaald in technische resultaten en bijgevolg in financiële cijfers.”

Bouwen aan partnerschap met de boer

“In mijn functie als Accountmanager Legpluimvee vind ik het heel belangrijk om afspraken met klanten na te komen. Bovendien vind ik het ook cruciaal om bij elk klantenbezoek een meerwaarde te brengen. Dat kan zowel technische ondersteuning zijn, als commercieel advies zoals informatie verstrekken over grondstofprijzen. Ik wil samen met de boer een partnerschap bouwen, waarbij we beiden ervaren dat we er samen instaan en samen kijken om een maximaal rendement uit het bedrijf te halen en dat op een manier die past bij het DNA van dat specifieke landbouwbedrijf.”

ForFarmers als partner voor de toekomst

“Ik koos ervoor om bij ForFarmers aan de slag te gaan omdat het bedrijf geleid wordt door een management dat al tientallen jaren actief is binnen het bedrijf. Je kunt voelen dat ze echt nog met hun voeten in het veld staan en een aansluiting hebben met wat er op het landbouwbedrijf speelt. Ze hebben een gezonde ambitie, waarbij er een gestructureerd en realistisch kader weggezet wordt. Ik heb vervolgens mijn gevoel afgetoetst bij enkele goede relaties uit de sector en steeds kreeg ik te horen dat ze allemaal geloven in de aanpak van ForFarmers en dat ze in ForFarmers een belangrijke partner voor de toekomst zien.”