Matthias Verhulst, Medewerker Technische Dienst

8-8-2019

"Ik zorg ervoor dat alle machines in de fabriek zo goed mogelijk functioneren, waardoor de productie vlot kan verlopen."

Een job vol variatie

“In het algemeen bestaat mijn job erin om alle onderhoudswerken bij ForFarmers uit te voeren. Dat betekent dat ik er samen met mijn collega’s van de technische dienst moet voor zorgen dat de fabriek blijft draaien en dat het productieproces vlot kan verlopen. Door dat preventief onderhoud kunnen we voorkomen dat er pannes optreden. Toch gebeurt het soms dat machines het even niet meer zo goed doen. Dan voer ik samen met mijn collega’s de nodige herstellingen uit. Naast de herstellingen van machines, is het ook mogelijk dat ik andere dingen moet herstellen. Zo kan er bijvoorbeeld iets kapot zijn in de kantoorgebouwen. Daarvoor kunnen ze ook mijn hulp inschakelen. Daarnaast helpen wij als techniekers ook met externe installateurs die nieuwe machines komen plaatsen en opstarten. Op die manier leren we de nieuwe apparatuur meteen goed kennen. Het is dus wel duidelijk dat mijn job heel gevarieerd is. Tot slot is het tijdens mijn werk ook belangrijk om veel aandacht te besteden aan veiligheid. Dat is ook een van de hoekstenen van ForFarmers. Veiligheid voor jezelf, maar ook voor je collega’s.”

Afbeelding: Foto Matthias Verhulst

Flexibiliteit op de werkvloer

“Als technieker bij ForFarmers is het belangrijk om je flexibel op te stellen. Dat betekent dat je niet elke dag op hetzelfde uur begint en stopt. Dat is soms afhankelijk van de nodige onderhoudswerken of de momenten waarop een bepaalde machine het plots niet meer zo goed doet. Dat vind ik een enorm pluspunt, omdat ik ervan hou om een afwisselend leven te hebben. Soms gebeurt het ook eens dat er ’s avonds of in het weekend een dringende herstelling nodig is. Dan kom ik met veel plezier even langs om het nodige te doen. Die flexibiliteit komt ook van twee kanten. ForFarmers stelt zich namelijk ook heel flexibel op naar haar werknemers toe. Wanneer je eens vakantie wil nemen of eens vroeger weg moet, dan is dat helemaal geen probleem. Dat maakt het fijn om iedere dag weer mijn uiterste best te doen voor het bedrijf.”

Goede sfeer onder de collega’s

“Wanneer je hier nieuw bent, leer je enorm veel van je collega’s die al veel meer ervaring hebben in het vak. Je kan altijd bij hen terecht voor advies of vragen. Dat zorgt er ook voor dat de sfeer op de werkvloer heel goed is. Iedereen kan het erg goed met elkaar vinden. Gelukkig maar, want een goede klik onder collega’s is enorm belangrijk. Bovendien kan je ook heel veel van elkaar leren. Ook al heb je een opleiding in techniek of mechanica gevolgd op school, de meeste dingen leer je toch op de werkvloer zelf. Al doende leert men!”

Wil jij ook aan de slag als technieker bij ForFarmers?

Bekijk dan snel deze vacature en hopelijk tot binnenkort!