Brijvoerspecialist Hans Hectors vanuit zijn kot

Afbeelding: Hans Hectors_350x263

De coronacrisis verplicht ons er allemaal toe om zoveel mogelijk aan telewerk te doen. Ook onze accountmanagers en specialisten, die normaal heel vaak op de baan zijn, moeten hun werk vanuit ‘hun kot’ doen. Niet evident voor iemand die gewoon is om dagelijks klanten te bezoeken en door het hele land te rijden. We vroegen even aan onze brijvoerspecialist Hans Hectors hoe hij deze periode beleeft.

Hans, hoe bevalt het thuiswerk jou in het algemeen?

“Voor de coronacrisis werkte ik ook al regelmatig van thuis, dus ik ben het grotendeels wel al gewoon. Bij mij thuis is er dan ook een goed ingerichte werkplek in de speelkamer en dat biedt nu wel z’n voordelen. Als mijn zoontje wakker is, dan verhuis ik naar een nieuw ingerichte werkplek boven in de slaapkamer. Bovendien gebruikte ik ook al vaak Skype om contact te houden met enkele collega’s. Nu is het wel fijn om te zien dat alle collega’s de smaak van het Skypen te pakken hebben. Ondanks het feit dat we allemaal thuis zitten, is de workload er zeker niet minder op geworden. Dat komt enerzijds omdat er in brijvoerrantsoenen veel geschoven moet worden met bijproducten, maar anderzijds ook omdat ik nu zaken opneem die anders wat langer bleven liggen. Kortom; ik vind dat we er met z’n allen in slagen om het bedrijf goed draaiende te houden en dat mag toch ook eens gezegd worden, hé.”

Voor veel thuiswerkende mensen is het niet evident met kinderen in huis. Hoe lukt dat bij jou met je zoontje in de buurt?

“Door alles goed af te stemmen samen met mijn vrouw, slagen wij er wel in om ons werk klaar te krijgen. Ook mijn vrouw werkt van thuis en heeft regelmatig telefonische vergaderingen. We zorgen ervoor dat we onze werkagenda’s op elkaar afstemmen, zodat we telkens kunnen afwisselen. Als onze zoon slaapt, kunnen we allebei met een volle focus verder werken. Om alles te kunnen compenseren, werken we vroeg in de ochtend of later in de avond een beetje bij.”

Probeer je een vaste routine in je dag te steken? Of lukt dat moeilijk met een kind in huis?

“Mijn vrouw en ik zijn beiden echte planners. Elke telefonische vergadering stemmen we af met elkaar. Last-minute vergaderingen zijn dus niet echt ons ding. Daarnaast is het ook belangrijk om voor onze zoon wat routine in zijn dag te steken. Zo proberen we op vaste tijdstippen met hem te knutselen, wat buiten te spelen of tv te kijken. Doordat we veel bezig zijn met onze zoon, hebben we minder tijd om inkopen te doen. Daarom hebben we een wekelijkse maaltijdbox voor vier dagen, wat ons ook wat tijd bespaart.”

Hoe behoud je het contact met je klanten? Welke aspecten van het klantencontact lopen goed en welke minder goed?

“Het aantal kilometers op de teller van mijn auto is uiteraard beduidend lager. Desondanks hebben klanten wel begrip voor de situatie en stellen ze het erg op prijs dat er frequent contact is. Door ons goed voor te bereiden, verloopt zo’n telefonisch gesprek meestal zelfs heel efficiënt. Sommige klanten delen zelfs beelden vanuit de stal.”

Tot slot: wat doe je na de werkuren?

“We maken meer wandelingen met het gezin of oefenen met ons zoontje om te leren fietsen.  Zelf probeer ik om twee keer per week op mijn koersfiets te zitten. Meestal op woensdagavond en zondagmiddag.”