DML-trader Karin Raemdonck getuigt over het thuiswerken

Afbeelding: Karin Raemdonck_2020_350x347

We blijven met z’n allen zoveel mogelijk van thuis werken. De collega’s horen en zien elkaar veel minder dan ze gewoon zijn. Daarom klopten we even aan (virtueel weliswaar) bij onze DML-trader Karin Raemdonck om te horen hoe het met haar is in deze bizarre tijden.

Weinig sociaal contact

“Eerlijk gezegd was het thuiswerk in het begin wel een aanpassing. Ik heb niet zoveel ruimte, omdat ik onlangs verhuisd ben naar een appartement. Dankzij een beetje improviseren, is het mij wel gelukt om een comfortabele werkplek te maken. De eerste twee weken waren de moeilijkste, omdat je een beetje moet wennen aan de nieuwe situatie, maar ook omdat je natuurlijk je collega’s mist. Een babbel, een koekje tussendoor, een spelletje kaarten tijdens de pauzes, … allemaal zaken die nu niet mogelijk zijn. Wat ik dus het meeste mis, is het sociale contact met collega’s. Ook de dagelijkse verse soep die we op kantoor altijd ter beschikking hebben, is iets waar ik naar uitkijk. Maar in het algemeen ervaar ik het thuiswerk wel positief. Ik zou het helemaal niet erg vinden om in de toekomst enkele dagen per week van thuis te werken.”

Vaste dagroutine is belangrijk

“Het lastigste aan thuiswerken is dat je vastgekluisterd bent aan je bureau. Ik moet mezelf dikwijls dwingen om pauze te nemen en even de benen te strekken. Ook ’s avonds op tijd stoppen, lukt niet altijd. Vooral op drukke dagen is dit moeilijk. Het voordeel van thuiswerken is wel dat je sneller aan het werk bent, omdat er geen tijdsverlies is door verplaatsing van en naar het werk. Bovendien kan ik mij thuis beter focussen en ben ik minder snel afgeleid.”

“Mits goede afspraken, lukt het vrij goed om mijn werk te combineren met mijn gezin. Op die manier kan ik een geprogrammeerd werkritme aanhouden. Het voordeel is dat mijn kinderen al het huis uit zijn, dus ik hoef enkel rekening te houden met mijn man en mijn hond. Sowieso vind ik een vaste routine in een dag zeer belangrijk. Zo houd ik mij eraan om steeds om 10.00 uur en om 15.00 uur een koffiepauze te nemen. Op die manier lukt het ook om werk en privé zoveel mogelijk gescheiden te houden. Desondanks lukt dat niet altijd even goed. Als er problemen zijn, wil ik dat die zo snel mogelijk opgelost zijn en dat kan wel eens buiten de werkuren of in het weekend voorvallen.”

Een goed glas wijn maakt veel goed

“Na mijn werkuren probeer ik regelmatig eens te facetimen met mijn dochters. Verder ga ik graag wandelen met de hond en zorg ik voor het avondeten. Bovendien houd ik er ook van om een goed glas wijn te drinken, want veel meer zit er helaas niet in tijdens deze coronacrisis.”