Dubbelinterview: nieuwe collega’s Delphine en Sam over hun eerste weken bij ForFarmers

Met een nieuwe job beginnen midden in de coronacrisis? Ja, dat kan! Delphine Cobbaert (Internal Sales) en Sam Peeters (Accountmanager Melkvee) startten begin mei als nieuwe medewerkers, weliswaar vanuit hun kot. We vroegen hen even hoe dat allemaal verlopen is.

Delphine en Sam, misschien kunnen we beginnen met een korte introductie van jullie zelf?

Sam: “Ik ben Sam Peeters en begin mei startte ik met een nieuwe uitdaging als Accountmanager Melkvee bij ForFarmers. Ik ben afkomstig van een melkveebedrijf en sinds 2012 werkzaam in de veevoerindustrie. Ik heb een passie voor alles wat met melkveevoeding of AMS te maken heeft. Verder ben ik woonachtig in Essen, samen met mijn vrouw Eline. Wij verwachten deze zomer ons eerste kindje. In mijn vrije tijd ga ik graag uit eten met familie en vrienden, trek ik er dikwijls op uit met de hond en zit ik graag op de koersfiets.”

Delphine: “Ik ben Delphine Cobbaert uit Oedelem en ben 24 jaar. In 2018 behaalde ik een bachelor in bedrijfsmanagement met de afstudeerrichting rechtspraktijk. Na mijn stage in een advocatenkantoor wist ik al snel dat ik niet in deze wereld zou thuishoren. In 2019 heb ik even de tijd genomen om te helpen op het landbouwbedrijf en in de B&B van mijn ouders. Naast wat reizen en het volgen van een landbouwcursus, kreeg ik samen met mijn familie de kans om deel te nemen aan het televisieprogramma Boerenjaar op VIER. Dat was echt een onvergetelijke ervaring! Maar nu werd het tijd voor mijn eerste echte werkervaring en deze kans heb ik dus gekregen bij ForFarmers als Internal Sales Medewerker.”

Afbeelding: delphine en sam samen_in-line

Het is ongetwijfeld een unieke ervaring: een nieuwe job beginnen in coronatijden. Hoe ervaren jullie dat?

Sam: “Voor mij was de start een beetje met gemengde gevoelens, maar ik was enorm gemotiveerd om aan mijn nieuwe uitdaging te beginnen, en ik vond ook dat het introductietraject zeer goed georganiseerd was. De eerste dagen hebben Delphine en ik kennis kunnen maken met verschillende collega’s via videocalls. Maar desondanks miste ik toch dat sociale contact met de nieuwe collega’s en vond ik het een beetje spijtig dat dit allemaal vanop afstand moest gebeuren.”

Delphine: “Ik had nooit gedacht dat ik mijn eerste job vanuit ‘mijn kot’ ging moeten starten. Eerst had ik mijn twijfels over hoe het zou verlopen, maar dankzij een gedetailleerd opleidingsschema van Wim, de Total Feed Support Manager, verloopt alles heel vlot.”

Wat is jullie eerste indruk van ForFarmers en de collega’s?

Sam: “Mijn eerste indruk van ForFarmers is dat het een erg vooruitstrevend bedrijf is, dat zich inzet om het rendement en de continuïteit van haar klanten te waarborgen. Ook vind ik dat de collega’s, die ik al virtueel heb kunnen ontmoeten, resultaatgericht zijn en een passie voor hun vak hebben. Ik bespeur ook een prettige informele sfeer. Ik kijk ernaar uit om iedereen binnenkort eens in het echt te ontmoeten.”

Delphine: “Ik merkte meteen dat er binnen ForFarmers een familiale sfeer hangt. Het valt op dat er veel collega’s al een lange tijd binnen ForFarmers actief zijn. Ook al heb ik de collega’s nog niet echt mogen ontmoeten, voel ik me toch al zeer warm onthaald. Iedereen neemt hun tijd om mij een duidelijke uitleg te geven over hun vakgebied. Ook lijkt iedereen bereid om mij bij te staan wanneer ik vragen heb. De communicatie onderling verloopt erg vlot.”

Jullie hebben ongetwijfeld een opleidingstraject voor de boeg: hoe verloopt dit in coronatijden?

Sam: “Eigenlijk ging dat vlotter dan ik had verwacht. Ik heb een planning gekregen waarop staat wanneer en door wie welke opleiding gegeven wordt en dat is wel handig. Ook het delen van informatie gaat beter dan ik had verwacht. Iedereen draagt zijn of haar steentje bij om de opleiding tot een goed einde te brengen en dat apprecieer ik echt.”

Delphine: “De opleiding is tot op heden goed verlopen. Toch is het best wel intensief om continu via Skype te volgen. Gelukkig is er wel wat interactie, maar bij een face-to-face opleiding zou dat natuurlijk nog veel beter zijn.” 

Binnenkort mogen we hopelijk weer naar kantoor. Waar kijken jullie het meest naar uit?

Sam: “Ik kijk er absoluut naar uit om iedereen toch eens persoonlijk te ontmoeten en wat verder kennis te maken. Tegen dan zal mijn opleiding grotendeels achter de rug zijn en kan ik iedereen bedanken voor de tijd en energie die ze aan mij hebben besteed.”

Delphine: “Ook ik kijk er vooral naar uit om iedereen eindelijk eens in real life te mogen ontmoeten. Nu heb ik van velen hun stem wel al eens gehoord, maar hun gezicht is nog een raadsel...”