Logistiek Manager Tom Lamyns vertelt vanuit zijn woonkamer

Afbeelding: Tom Lamyns_350x263

Net zoals velen onder ons, werkt onze Logistiek Manager Tom Lamyns ook nog steeds vanuit zijn kot. Hoe slaagt hij erin om alles onder controle te houden en hoe blijft hij als leidinggevende in contact met zijn team? Hij deed even zijn verhaal.

Telewerken zal terugkerend fenomeen zijn

Via WhatsApp en Skype heb ik zeer regelmatig contact met mijn team. Al is het uiteraard een hele aanpassing om niet face-to-face met elkaar te kunnen communiceren en overleggen. De mensen gaan hier wel heel goed mee om en ik ben trots op de manier waarop zij deze periode aanpakken. Een manager is maar zo sterk als zijn team, en in periodes zoals deze wordt dit nog meer benadrukt”, begint Tom zijn verhaal. “Volgens mij heeft thuiswerk zijn voor- en nadelen. Doordat je minder wordt gestoord, kun je met meer focus de dingen afwerken. Het grootste nadeel is echter dat het moeilijk is om te stoppen met werken. Je moet namelijk niet naar huis en de computer staat toch in de woonkamer, … dus waarom niet wat verderdoen, iets afwerken.” “Ik kijk er wel naar uit om terug te keren naar kantoor, al zal dat opnieuw een hele aanpassing worden. De groep mensen waarmee ik nu contact heb, is beperkt tot de groep waarmee ik nauw moet samenwerken. Als je op kantoor bent, heb je ook contact met andere mensen en dat is wel iets wat ik mis. Toch denk ik, zeker in perioden van projecten, dat telewerken een terugkerend fenomeen zal worden”, aldus Tom.

Niet eenvoudig met een klein kind in huis

“Zowel mijn vrouw als ik werken van thuis uit. Ik zit in de woonkamer, terwijl zij in de keuken zit. Ook zij heeft een job waarin er veel telefonie aan te pas komt, dus is het soms een kakofonie als beiden aan de telefoon zijn. Bedenk daar dan nog eens een bijna 5-jarig zoontje bij en dan is het plaatje helemaal af”, lacht Tom. “Om onze dag zo goed mogelijk in te delen, zijn er wel een aantal dingen waar we ons zoveel mogelijk aan proberen te houden. Zo eten we ’s morgens, ’s middags en ’s avonds allemaal samen. Bovendien proberen we ook om voldoende tijd vrij te maken om onze zoon te helpen met zijn schoolwerk. Ook af en toe naar buiten voor een wandeling of een fietstocht proberen we regelmatig in te plannen”, vertelt Tom.

Genieten van de kleine dingen

“Door de hele situatie heb ik bovendien geleerd om meer stil te staan bij de kleine dingen in het leven. Je bent meer onthaast, waardoor je geniet van een mooi uitzicht dat op 500 meter van je deur ligt en dat je dagelijks passeert, maar nooit de tijd voor had om naar te kijken. Ook een vriendelijke goeiedag van de mensen in m’n buurt waardeer ik nu veel meer dan vroeger. Het zijn allemaal kleine dingen die een glimlach toveren op m’n gezicht en die helemaal geen geld kosten”, zegt Tom. “In m’n vrije tijd hou ik er dan ook van om meer tijd te maken voor vrienden en familie door via Facetime, Houseparty of WhatsApp met elkaar te praten. Af en toe een aperitiefje kan ook zeker niet ontbreken. En een lekkere barbecue of een heerlijk gerechtje neem ik er ook met veel plezier bij”, sluit Tom af.